Tuesday, May 08, 2007

Resultater runde 16

Results:

Ola 4,5p – 8p
Kristian 4,5p – 8p
Trond E 3p – 6p
Vegard 2,5p – 5p
Marit 1,5p – 4p
Andreas 1p – 3p
Siggen 1p – 3p

Svar

1. Organiske stoffer inneholder karbon.
Denne kunnskapen var det utrolig nok en god del som hadde spart på fra o-fagen (eller var det naturfag). Flere var inn på oksygen også, men dette er feil. Ola trodde det hadde noe med naturlig nedbryning i naturen uten annen påvirkning å gjøre, som må sies å være et ærlig forsøk. Det samme må Trond Es naturlig forekomst på jorda.

2. Riktig svar er Mass
"Segje du det!" sa 'n Mass te 'n Lasse
(http://oaks.nvg.org/ma3ra6.html#hamass)

Litt diverse tilbakemelding på den her. Trodde faktisk det var en kjent slager for alle som viste litt interesse i norsken på barneskolen. Trond E høster heder og ære fra Landslaget for Spelemenn (www.folkemusikk.no ). Andreas sjanser på Farbror Melker og Siggen på Øystein Sunde. Ola har fortsatt ikke peiling. Vegard svarer riktignok feil, men kan supplere med at Kåre Ljotson i Spelet også har tilsvarende utsagn – kvalifiserer til en Operamint, men ingen Mozartkule.

3. Volleyball
Dere får krangle så mye dere vil, men jeg har sjekket ut flere kilder, og det er helt sant. Ønsker likevel å sitere Siggen som prøver med: " Fotball ville jo vært det naturlige valget,men tror kanskje " og så kom det ikke mer. Man får ikke delpoeng for eliminasjon her Siggen.

4. Jack Swigert
Skjønte at denne ble litt drygen. Gir halvpoeng for å nevne Apollo 13. Andreas med Apollo 12 derimot, er vel på noe tynnslitt is. Det var ikke Tom Hanks i filmen Ola (var faktisk Kevin Bacon hvis manus er etter historien), og i hvert fall ikke John Glenn Trond E.

5. Blåmenn
Verken sotrør, svartinger, hottentotter, svartskaller, sortemænd, førstegenerasjons innvandrere eller kaptein sortebill gir poeng. Mozart må derimot opp en tur for Wistns tolkning av Andreas spørsmålsopplesing. Vegard fikk stikkordene neger og viking fra spørsmål 5, og svarte (sorte) selvfølgelig Peter Ijeh.

6. NM i Poker i Gøteborg
Gikk til helvete. Kreds til Kriz.

7. Taipei, Taiwan – bygget heter Tipei 101

8. Bestefar Lebeda
Jaja og Paja ligger i senga og sover. Bestefar Lebeda prøver å vekke dem, men ingen svarer. Så drar Bestefar den kjente linja: "Morgenstund har gull i munn." Jaja og Paja spretter opp – Paja hopper fra køyesenga, inn i buksene som henger fra taket og ned på gulvet. Bestefar snur seg derimot over på den andre sida og mumler: "Men å sprette rett ut av senga det likar eg slett ikkje."
Anytime!


Fredagsquiz kommer med sammenlagtstilling og nytt oppsett med spørsmålsmakere i løpet av onsdag.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

"bygget heter Tipei 101"

Det er vel TAIPEI 101 du mener her, johan? ;)

Se forøvrig:
http://www.infoplease.com/ipa/A0001338.html

Hadde du rett på blåmenn, ola?

7:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Selvfølgelig...Erindre at æ gikk å kalt Reza det på ungdomsskola...

1:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

ok, kan jo vær en av forklaringan på at vi ikke har hørt nå fra han på nånn år.

;)

3:45 PM  

Post a Comment

<< Home