Sunday, September 23, 2007

Resultater runde 5

Fasit:

1. Wellington, New Zealand
Cred til Marit og Johan for geografikunnskaper og for at de huska hovedstaden. Litt, men annerledes cred til Andreas for sitt tapre forslag Lima.

2. Ben Bernanke
Mozartkule til Trond Erling for svaret ”Han-med-skjegg-som-tok-over-for-Greenspan”. Jeg ville helst gi poeng på denne, men alvoret tok til slutt overhånd.

3. Frekkere. Mange grunner hvorfor.
Mye deilige forslag her. Trond Erling prøvde seg på ”Frekk, frekk, frekk! Nei, de er vel mer konservative, tenker jeg. Fordi de er katolikker, hele hurven.” Andreas var enig i dette. Marit tok en liten frekkas selv med ”Dæmm kler sæ frækkar, fordi dæmm har stør (silikon)puppa.. Eller?”. Den kan jo være riktig i ganske mange tilfeller. Sigbjørn får Mozartkule for sitt løsslupne svar ”Frekkere fordi Canada ble født i Frankrike og fransk-kvinner er som kjent løsaktige tøser”. Så rett så rett. Haha. Johan er mer analytisk rettet og skylder på økonomien med ”Frekkere fordi tøy er svært dyrt i Canada og man sparer derfor penger med å kutte ned i alle ender”. Jeg likte likevel Vegard sin best: ”Frekkere, pga mangel på jantelov.”

4. Toronto
Vegard rocka denne. Jeg var konserten med Jacob Wibe og rocka! Marit fikk halvt poeng for å foreslå Canada. Canadabukta, som Sig foreslo, ble dessverre ikke godtatt.

5. Rundt 20 kr
Vegard på 26 og Johan på 18 får poeng her.

6. Jevnere lønnsnivå, innbringende oljeeksport, proteksjonistisk sosialiststyre, høye skatter og avgifter, relativt sterk krone.
Siden folk spør meg om dette hele tiden så var det top of mind på torsdagsnatta etter en bra kveld ute. Alle toucha borti og fikk poeng her så klart. Sigbjørn var likevel mest imponerende med en grundig studie av norsk kapitalgrunnlag blandet med litt ymse: ”På bakgrunn av kapitalgrunnlaget på norsk sokkel og den forventede høye forbruksfaktor kombinert med den livslange generelle interessen for høyt pengebruk.”


Johan: 6 rett – 8 poeng
Marit: 4,5 rett – 7 poeng
Vegard: 4 rett – 6 poeng
Sigbjørn: 2 rett – 5 poeng
Andreas: 2 rett – 5 poeng
Trond Erling: 1 rett – 3 poeng
Øystein: ikke svart – Smekk på pungen og 0 poeng

Sammenlagt:

Marit: 30 poeng
Vegard: 27 poeng
Trond Erling: 26 poeng
Sigbjørn: 19 poeng
Andreas: 19 poeng
Kristian: 17 poeng
Johan: 16 poeng
Øystein: 16 poeng

Kos fra Kristian

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

takk for fin runde, kristian

11:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

ja litt, hvordan gjetta du det bjarne?!

11:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

whops, wrong post...

11:07 AM  

Post a Comment

<< Home