Sunday, March 04, 2007

Fasit og resultater, runde 8

Yo

Kan først begynne med å unnskylde for alle som har bidratt til at dette kommer sent. Kriz fikk innvilget utsettelse til lørdag klokka 12, i tillegg at Vegard ikke hadde mail innenfor rekkevidde og måtte få spørsmålene på alternativt nett. Oppsummert gjorde dette at jeg akkurat ikke rakk å gjøre noe med det før jeg dro på fjellet på overnatting. Sorry Mac.

Svar på fredagens intellektuelle:

1. Royal Crown
Hadde plutselig en flaske på kontoret – måtte bare sjekke hva det sto for, og der hadde vi første spørsmål. Trodde faktisk at dette skulle være vanskeligere enn det ble. Rocky Creek godkjennes dessverre ikke Kriz.

2. 18 departementer
Dette skulle være et telle-og-se-hvor-langt-jeg-kommer-spørsmål for alle de som ikke kunne det, og et aldri så lite lurespørsmål for alle som trodde de visste det. Her måtte jeg ta en recap på hele spørsmålet og sjekke fra flere kilder, da både Tronnipp og Marit kunne varte opp med flerstavelsesord og mutiple setninger omkring temaet. Tronnipp ville lure med Erik Solem (Bistand) under Gahr-Støre (Utenriks), mens Marit ville kalle statsministerens kontor et eget departement. Det ser ut til at begge har riktig i sine påstander, men flere andre ser ut til ikke å ha telt med Statsministerens konto. I følge www.regjeringa.no skal faktisk dette telle som et eget departement. Gi poeng på 17, og poeng + mozartkule for 18, da fasiten min i utgangspunktet lød på 17.

3. John Forbes Nash, Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne (også kalt "Nobelprisen" i Økonomi)
Litt diverse her. Matematikk er en gjenganger i mange svar. Nash var riktignok matematiker, men hadde sine største bidrag til teoretisk økonomi. Kristian nevner også Nash-likevekt (økonomisk konkurransebegrep) og klarer likevel å foreslå Nobelprisen i matematikk – master of logic. Andreas gikk for Robert Scholl – ja vet inte var den kom från. Nobelprisen i Økonomi godkjennes selv om den ikke heter det – trodde de fleste hadde spilt så mye TP at de skjønte at når noe sto i hermetegn var det en grunn til det.

4. Autobots: Optimus Prime og Decepticons: Megatron - Transformers
Generelt svært skuffet her. Ola kom i hvert fall fram til Transformers, og får bare lett dask på baken. Pompel og Pilt fra Vegard er under beltestedet fra begge retninger. Kalle Klovn likeså Sig, men derimot Lynvingen synes jeg er innenfor sperregrensa. Skeletor er i He-Man Kriz, men fair enough. Marit er seff unnskyldt, og nei, jeg vet ikke navnet på bratz-dukkene.
Sjekk ut www.transformersthemovie.com

5. Frank og Joe
En liten klassiker det her. Mektig imponert over vårt innkvoterte kvinnelige medlem som faktisk kommer fram til riktig sammensetning. Trodde dette var veldig guttekunnskap. Egentlig ganske imponert over Ola også siden jeg synes jeg husker at Ola leste generelt lite bøker på barneskolen – lest mye om Frank og Joe i det siste Ola?

6. 12.200.000.000.000 NOK
Eller med andre ord 70 billioner og 200 milliarder norske kroner I følge na24.no. Andreas går hardt ut med 610 billioner, og kommer i hvert fall opp rundt riktig tierpotens. Ellers kan det kanskje opplyses for Ola sin del om at prosent ikke er det samme som norske kroner – kanskje noen biter som faller på plass nå hæ..? Kriz hadde de 12 siste sifrene riktig og er dermed nærmes poeng, sammen med en overraskende Sig i samme størrelsesorden.

7. 8 timer
Etter var et eksperiment forsøkt sist fredag på Gløshaugen som åpnet for bruk av både organisk kjemi og årelang livserfaring. Den faktiske hendelsen gikk ut på at rekene ble langt utenfor et kontor (delvis ned i postsprekken) kl 22.30 fredags kveld. Neste morgen kl 08.30 ringte en person med kontor 23,5 m lengre ned i gangen til "rekekontoret" for å få dem til å fjerne restene siden det "faan meg ikke er levelig her inne lenger".
Mange fine utledninger her, men dessverre få riktige. Ser ut som de fleste har større tiltro til rekers holdbarhet enn eksperimentet tilsier. Vegard tipper 12 og er så nært at poeng gis – spesielt siden resten er langt unna. Synes dine 2 timer var litt vel kort Marit. Trond E innfører Shrimp's lov uten å definere den – spent på fortsettelsen.

8. Irland
Kakestykke for den kulturelle, dvs. alle unntatt Sigbjørn. Noe usikker på Marits engasjement i konteksten rundt svaret. Første gang jeg har hørt "Grand Prix" og "kick ass" i samme avsnitt.

Poenggiving:
Ola 5 p (8 p)
Marit 4,5 p (7 p)
Kristian 4 p (6 p)
Trond E 3,5 p (5 p)
Vegard 3,5 p (5 p)
Andreas 1,5 p (3 p)
Sigbjørn 1 p (2 p)

J

8 Comments:

Blogger SigTill said...

Jaja, sånn går no dagan.

12:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hardyguttene kan jo vær klassiker for jenta å! (Sikkert nånn gutta som har lest litt Nancy Drew å). Dessutn lure æ på om itj d e et spørsmål fra (junior?)Geni, ca 90-tallsmodell..

90-tallet va vel å perioden Irland rula grand prix (og Norge brøyt seiersrekka me fin fjellfiolin-spilling). D va vel å da man va akkurat ikke gammel nok te å gjør så my anna enn å sitt heim å sjå TV me mamman å pappan sin på sene lørdagskvelda... Endeli fikk man bruk for dæmm minnan å!

Sende imidlertid all medfølels te han som vart utsatt for rekeeksperimente. 2 tima E mer enn nok (rekne me d e fasitn i Shrimp's lov).

1:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

å va d egentli nånn gang nå tvil om at statsministern sitt kontor vart rekna som et departement?! Nåkkå må vi nu lær vi som går på dragvoll å...

1:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Yo cock! Mye matematikk i økonomisk teori. ;) Hvor er sammenlagtutregninga forresten? Ola holder fortsatt stand. Imponerende!

2:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ikke et halvt poeng på nash-spørsmålet heller? Spesielt.

2:23 PM  
Blogger Fredagsquizmaster said...

Shrimp's lov:

Det tar alltid kortere tid enn du tror før rekeskall begynner å lukte.

2:53 AM  
Blogger Fredagsquizmaster said...

Fredagsquiz-redaksjonen registrerer at det er stor forskjell på spørsmålene som blir stilt.

Noen kjører en mer dagsaktuell quiz, mens andre gjerne plukker fra historietimene, og roter i sin egen barndoms koffert.

Noen runder oppnår enkelte omtrent full score, mens det i andre runder er lite riktige svar.

Selvsagt er det opptil quizmaster selv hvilke spørsmål han eller hun, Marit, vil stille.

Likevel, Fredagsquiz ønsker, og har fått ønske om, en quiz der gjennomsnittet er flere riktige svar enn feil. At runde-vinneren får oppimot 8 riktige.

Jo flere spørsmål folk har forutsetning å svare på, jo morsommere blir det.
Et par vanskelige spørsmål burde være nok til skille toppen.

3:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jeg reiser hjem til Trøndelag denne uka, og vil muligens ha vansker med å svare på quiz, så jeg lurte på om jeg kan dra en Øystein og få ei oppegående jente til å svare for meg? :)

3:22 AM  

Post a Comment

<< Home