Friday, November 17, 2006

Fasit fredagsquiz, runde 7

Quizmaster of Puppets of Kriz of the round of seven har her en fyldig fasitgjennomgang:

1) Hvem har flest 1.plasser i Fredagsquiz?
Svar: Kristian
Et forholdsvis lett spørsmål trodde quizmaster, men fordommene til Fredagsquiz’ lett manipulerende sammenlagtsystem ble bekreftet. Stort sett alle trodde Ola, mens Andy holdt en knapp på TE. Ola selv trodde seg selv og Kriz. Denne ble ikke belønnet med poeng, dessverre. Fasiten er at Kristian har fire førsteplasser, Ola har to, og Tronnip har to hvorav begge deles med Krizmaster quiz.

2) Hvilken merkevare er Coca Cola ZEROs hovedkonkurrent?
Svar: Pepsi MAX
Alle, bortsett fra Sig, visste dette. Sig hevdet på sin side at Pepsi One(?) var den som markedsføringsmonsteret Zero har som mål å gruse.

3) Hva står "Hi-Fi" for?
Svar: High Fidelity
Imponerende bra kunnskap omkring dette. Dessverre for Andy så var ikke svaret ”Hightec and Fitness” det vi så etter denne gangen.

4) Hvilket land har verdens nest største økonomi?
Svar: Japan
Denne var visstnok ganske grei. Men Sig lever i framtida og ville at u-land-giganten Kina skulle være nest størst.

5) Hvem sang om Ziggy Stardust?
Svar: David Bowie
Vet ikke hvor mye Sig.Till selv har sunget om Ziggy, men uansett så var dette grei skuring.

6) Hva er myntenheten i Kina?
Mye spenning knyttet til denne. Det er verken Ying, Yang, Yen eller kinesiske Yen. Første bokstav har stort sett vært riktig, men svaret er uansett Yuan. Eller ”kinesiske pæng” som Tronnip foreslo. Yen er i Japan, og mange gikk så klart rett i denne innlagte fella.

7) Hva står forkortelsen OPEC for?
Svar: Organization of Petroleum Exporting Countries
Altså ikke noe Oil and Petroleum først, eller Conference og Council på slutten. Den beste var likevel Olas lille hemmelige kartell: ”Overdreven og Pinlig Ereksjon i Cittaslow”.

8) Hvor mange prosent seriemesterskap har RBK i forhold til Brann?
En del spenning er knyttet til denne også. Skal innrømme at dette ikke er et lett formulert spørsmål, men hvis man deler opp og tenker så kommer man fram til 2000 %. To tusen prosent!!! Stakkars bergensere… Brann har bare 1, mens RBK har 20. Eller som Harald Lund og Rigmor Hongbarstad ville skrevet det: (20/1)*100% = 2000% . Den som skjønte regninga, men misforsto spørsmålet, var Vegard. ”1900 % flere seriemesterskap” belønnes her uansett med full pott.

9) Hva heter hovedstaden i Latvia?
Svar: Riga
Kommentar overflødig.

10) Hva er årslønna til Jens Stoltenberg?
Årslønna til statsministeren er sånn rundt regna 1.076.000 kr, og med tanke på de siste dagers eksponering i media av en finansminister på syre så gir +/- 25.000 full pott og +/- 76.000 halv pott. Tronnip, som jo jobber i kommunistavisa, hadde mest rett her.

Okey, det var det. Kriz takker for oppmerksomheten!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home