Wednesday, October 04, 2006

Fredagsquiz

Her kommer det fredagsquiz for Sigbjørn, Ola, Johan, Kristian, Vegard, Øystein, Andreas og Trond Erling.

Kort forklart:

Vi har lyst til å begynne med en ukentlig quiz over SMS og Internett. Spørsmål kommer på mobilen og legges ut på http://fredagsquiz.blogspot.com fredag klokka 12.00. Svar utbes innen midnatt samme dag, via sms eller e-post til quizmaster. Hver quiz inneholder 10 spørsmål. Vi bytter på å stille spørsmål, én fredag hver.

Så teller vi opp poeng til slutt, f.eks til jul - blir enige om en fin premie til vinneren og hengir oss så i alkoholrusens vold. Det er nå 12 fredager igjen til jul - det betyr at hvis alle 8 blir med, må vi finne på et gjennomsnittssystem. Men det ordner vi.

Regner med alle har vært med på quiz/spørrelek/kunnskapskonkurranse/fesjå før - men uansett kommer det her et par eksempler på gode spørsmål:

1. Hvem synger Paul McCartney duett med på "Ebony & Ivory"?
2. Hvilken restaurant åpnet først: Mama Rosa eller Venezia?

Dagsaktuelle spørsmål er fint. Lokale rarieteter er også bra. Så lenge alle har en viss forutsetning for å kunne svare, er det bare å være kreative. "Fredrik Reinfeldt" er riktig svar på spørsmål om svenskenes nye statsminister. Bare "Reinfeldt" gir et halvt poeng. Ukas quizmaster viser skjønn når han setter poeng, og det åpnes for opphetet, men vennligsinnet diskusjon i etterkant.

Det gjelder selvfølgelig forbud mot Google/oppslagsverk og lignende. Vi kjører Gentlemen's Agreement på dette feltet. Det skal selvfølgelig være lov å lese avisa og surfe på nett fredag ettermiddag, men å ringe og spørre faren til Sigbjørn om hjelp er juks.

Uansett: Høres dette ut som en god plan? Si fra til en av oss at du vil være med - senest torsdag kveld - så fyrer vi løs første offisielle runde denne fredagen.

Hilsen Andreas og Trond Erling

0 Comments:

Post a Comment

<< Home